Hvordan kan du skelne det dårlige hotel

hvordan-kan-du-skelne-det-darlige-hotel

Så at du ikke bliver snydt, når du bestiller din ferie online


Der er nogle tegn, der kan antyde, at du er på vej til et ubehageligt hotel, helt anderledes end det forventede. Hvis du er gået lige i sådan en fælde, så er du sandsynligvis blevet vildledt, og selvom dette ikke er kun dit fejl skal du være på vagt når du ordner din ferie.
Det ville ikke være godt, hvis du ankommer lastet med flere kufferter og ender i sådant et hotel, som du hellere ville løbe væk fra. Og så begynder der skænderier, vandring omkring og søgning efter andre varianter, og i mellemtiden har du bagagen med dig og varmen udenfor er uudholdeligt...

Lad os starte med billederne


I den senere tid er der dukket op temmelig gode fotografer, der tager kunstneriske billeder for websteder med tilbud på logi. Hvis billedet er forvrænget på en eller anden måde bør du straks spørge dig, til hvilket formål dette er gjort. For eksempel viser billederne detaljer fra indretningen, såsom dyre lysarmaturer, i stedet for hele korridoren. Det er også muligt at et særligt objektiv blev anvendt for at udvide billedet, hvilket er et sikkert tegn på at værelserne er mindre end ejerne ville indrømme. Forarbejdede, alt for smarte billeder, skabt ved hjælp af filtre, skal absolut skærpe din opmærksomhed. Computerprogrammer for professionel justering plejer at vildlede. Således kan de lægge skjul på f.eks. byggepladsen tæt på stranden eller poolen.

Forsømt hjemmeside


Hvert firma med respekt for sig selv bør bryde sig om sin hjemmeside. Hvis hjemmesiden er hastet igennem, indholdet er fuld af stavefejl, og udseendet er ultra-retro, så må du konkludere, at managerne tager sig på samme måde af hotellet.

Afslør sandheden ved hjælp af Google Maps


Intet kan slippe os nu, når Google Maps viser sandheden om hotellerne. Indtast hotellets adresse og se med dine egne øjne, hvordan det ser ud udefra. Hvis du mener, at bygningen er forsømt og sjusket, forvent ikke nogen luksus i værelserne. Hvis du vil tjekke hotellets nuværende tilstand kan du spørge per telefon om nylige renoveringer. Plattenslageriet hos ejere, der vildleder turister ved at påstå, at hotellet ligger tæt ved havet, vil straks blive afsløret, hvis du tjekker det omkringliggende område på kortet.

Dårlige erfaringer delt på internettet


Hvis der er mange negative anmeldelser om et hotel, så er der ingen chance for at du vil være heldig og påstå det omvendte senere. Især hvis anmeldelserne er af nyere dato – det er et hundrede procent garanti for, at situationen ikke har ændret på nogen måde.

Du er mødt af dårlig attitude

Du er mødt af dårlig attitude


Måske er du allerede under online bookingen udsat for en uforklarligt uhøflig holdning. Du har stillet er pat spørgsmål, og har modtaget aggressive svar – i sådanne tilfælde bør du ikke tro, at medarbejderne vil være mere imødekommende når de mødes personligt. Selv om hotellet viser sig at være godt, vær principfast og rejs ikke til steder, hvor du vil blive mødt af en dårlig attitude.

Vildledende reklame

Vi har allerede omtalt budskaberne på hotellets hjemmeside. Du skal også være opmærksom på, at hvis hjemmesiden indeholder oplysninger om beliggenheden, nabolaget, byen og seværdighederne, men ikke et ord om selve hotellet, så er der helt åbenlyst nogen grund til denne hemmeligholdelse. Der skal være billeder af værelserne – sådan mangel er uacceptabel, når det kommer til valg af hotel for din ferie.